(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Kynuté knedlíky - ZARUČENĚ SE POVEDOU!!!
Potřebné ingredience
Na 3 ks: 300 g polohrubé mouky, 1/4 droždí, mléko, sůl, 1 celé vejce
Postup přípravy
Uděláme si kvásek (kvasnice, vlažné mléko a trochu cukru). Poté do mísy dáme mouku, mléko dle potřeby, sůl, 1 celé vejce a vykynuté kvasnice. Těsto vypracujeme do hladka. Poté přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na nějakém teplém místečku (já třeba na topení v zimě). Po hodince odpočinku uděláme 3 bochánky (já si je pro jistotu ještě vážím na váze, aby byli stejně velké). Vypracované bochánky necháme ještě 10 min. kynout na jedné straně, poté otočíme na druhou stranu a necháme je zase 10 min. odpočívat. Mezitím už necháme v hrnci vařit vadu. Po celkem 20 minutách odpočinku vložíme (dle velikosti hrnce knedlík) do hrnce a POZOR!!! - ta strana, na které leží zase musí být v hrnci dole. Po 8 minutách obrátíme a vaříme ještě 7 minut. Připravíme si šňůru na krájení a hned po vyndání alespoň překrojíme na půl. Knedlíky musí vařit na "akorád" ohni, ani malý plamen ani velký. A výsledek je zaručený. Já s těmito knedlíky začínala a vlasně jsem už u nich zůstala. Povedly se mi hned na poprvé, ale musí se přesně dodržet postup. Hodně štěstí !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Tutunka111
(upraveno)
6. 8. 2011, 23:15
Moje první kynuté knedlíky a hned se povedly!!!! Super!!! Jen jsem také přidala housku. Díky
Mmyšák
(upraveno)
8. 1. 2010, 13:21
Tak jsem právě dodělala Vaše knedlíky (přidávala jsem tedy ještě housku) a musím říct, že jsou úúúžasné výborně vypadají a výborně chutnají, díky za recept už nebudu vařit jiné
ivast
(upraveno)
2. 1. 2009, 7:53
Máte pravdu, konečně se mě povedly kynuté knedlíky. Jsou úžasné, jen jsem dala sušené kvasnice, normální jsem neměla. Díky za recept. Iva S.